nieuws

Directievoorzitter Hollander al weer weg bij Van Wijnen

bouwbreed

baarn – Van Wijnen krijgt voor de tweede keer in een half jaar tijd een nieuwe voorzitter van de directie. C. van Bemmel neemt de taak over van H. Hollander.

“Na een aantal maanden zijn de heer Hollander en wij tot de conclusie gekomen dat de samenwerking niet is wat beide partijen ervan verwacht hebben”, stelt voorzitter van de raad van commissarissen K. de Kluis. In de woorden van de nieuwe topman Van Bemmel: “Als je merkt dat de wegen uiteenlopen, kun je beter maar snel uit elkaar gaan. Over en weer was de bedoeling de samenwerking tot een succes te maken. Het is de eerste keer dat ik zo�n situatie meemaak”.

Van Bemmel sluit niet uit dat culturele verschillen aanleiding zijn tot de breuk. De topman is in ieder geval blij verder te kunnen met het ingewerkte directieteam van C. de Leeuw (bouw), J. van Kimmenaede (projectontwikkeling) en B. Post (financiën). De overhaast vertrokken bestuursvoorzitter Hollander kwam via ontwikkelaar AM uit de stal van Multivastgoed en werkte voordien bij HBG.

Zelfstandig

Het opstappen van Hollander per 1 juli valt samen met het vertrek van algemeen-directeur O. Hidma. Vorig najaar had hij al aangegeven om na bijna 22 jaar Van Wijnen voor zichzelf te willen beginnen. Als zelfstandig vastgoedondernemer en adviseur blijft Hidma activiteiten verrichten voor Van Wijnen.

President-commissaris De Kluis: “Hidma is jarenlang van grote waarde geweest voor ons bedrijf. Gelukkig kunnen we melden dat dat zo blijft”.

Reageer op dit artikel