nieuws

Dip orderportefeuille deert Skansa niet

bouwbreed

stockholm – Ondanks een somber beeld van de orderportefeuille van het Zweedse Skanska, was de resultaatontwikkeling bevredigend. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2004 slonk de waarde van de portefeuille met, gecorrigeerd voor valuta-effecten, 18 procent naar 2,6 miljard euro. Een kwartaal is volgens directietopman Graham te kort om aan zo�n dipje veel […]

stockholm – Ondanks een somber beeld van de orderportefeuille van het Zweedse Skanska, was de resultaatontwikkeling bevredigend. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2004 slonk de waarde van de portefeuille met, gecorrigeerd voor valuta-effecten, 18 procent naar 2,6 miljard euro.

Een kwartaal is volgens directietopman Graham te kort om aan zo�n dipje veel gewicht te geven. Bovendien heeft het bedrijf als �preferred bidder� op projecten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Polen grote kans de schade ongedaan te maken.

Het concern boekte het eerste kwartaal 2 procent minder omzet dan vorig jaar, toen 2,3 miljard euro werd geboekt, maar zag het operationele resultaat bijna verdubbeld naar 115 miljoen euro, waarvan circa de helft dankzij winst op verkoop vastgoedprojecten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels