nieuws

Dilatec werkt dilatatievoeg snel af met vloerrand

bouwbreed Premium

zoetermeer – Het nieuwe dilatievoeg-bekistingselement Dilatec biedt de mogelijkheid dilataties in grote vloervelden snel en eenvoudig af te werken met een vloerrand. De geïntegreerde deuvels zorgen voor een constructieve verbinding en opname van de optredende dwarskrachten.

Het geheel is gemakkelijk plaatsbaar op een vlakke ondergrond met behulp van de aangelaste versterkingshoeken, meldt producent Mavotrans uit Zoetermeer. De versterkingshoeken dienen dan tevens als stelmiddel. Wapening is gemakkelijk te integreren.

Het Dilatac-element bestaat uit een stalen randkist met polysty-reen uitzettingsmateriaal. De randkist kan op iedere gewenste vloerhoogte worden gemaakt. Het element is voorzien van een aangelaste versterkingshoek met stelvoorziening. Standaard zijn de elementen 3 meter lang. Ze hebben drie dwarskrachtdeuvels.

Als optie zijn voor de afwerking van de dilatatievoeg thermisch verzinkte hoekprofielen beschikbaar in de uitvoeringen 40 x 25 x 4 millimeter en 60 x 60 x 6 millimeter. Om een waterdichte voegafwerking te verkrijgen kan een voorziening voor een aan te brengen instortvoegenband worden gemaakt.

Vele varianten en uitvoeringen zijn mogelijk. Voor elk project kan een systeem op maat worden gemaakt.

Reageer op dit artikel