nieuws

Derde partij voor overname Züblin

bouwbreed

augsburg – Naast Strabag en de familie Lenz is een derde kaper op de kust voor de overname van Züblin. In kringen rond Landesbank Bayern circuleren berichten over onderhandelingen met een investeringsmaatschappij die een Zuid-Duitse oplossing nastreeft. Züblin is met een omzet van 1,3 miljard euro de vierde bouwer van Duitsland. Landesbank Bayern beheert 48,7 […]

augsburg – Naast Strabag en de familie Lenz is een derde kaper op de kust voor de overname van Züblin. In kringen rond Landesbank Bayern circuleren berichten over onderhandelingen met een investeringsmaatschappij die een Zuid-Duitse oplossing nastreeft. Züblin is met een omzet van 1,3 miljard euro de vierde bouwer van Duitsland.

Landesbank Bayern beheert 48,7 procent aandelen Züblin. Het pakket is een onderpand voor een lening aan bouwmagnaat I. Walter, voormalig topman van het failliete Walter Bau. Samen met curator W. Schneider zoekt de Landesbank naar mogelijkheden om Züblin een zo stevig mogelijk financieel draagvlak te geven. De bouwfamilie Lenz is voor 43 procent eigenaar van Züblin.

Volgens curator Schneider zijn twee maanden na het faillissement van Walter Bau via de verkoop van gezonde dochterbedrijven 4800 arbeidsplaatsen veiliggesteld. Dywidag International en wegenbouwer Walter-Heilit vonden onderdak bij Bauholding Strabag. De verkoop van Dywidag Systems International is nog steeds niet afgerond.

Voor het aantrekkelijke brokstuk lopen gesprekken met tien kandidaten. De curator denkt het bedrijf goed te kunnen verkopen boven de huidige boekwaarde van 144 miljoen euro.

Reageer op dit artikel