nieuws

Corio ziet nettowinst met 27 procent toenemen

bouwbreed

rotterdam – Vastgoedbelegger Corio heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 52,2 miljoen euro. Dat is 27 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen het winstcijfer 41,1 miljoen euro bedroeg.

Betere huuropbrengsten en lagere kosten voor leningen zorgden ervoor dat het directe beleggingsresultaat met 3 miljoen euro toenam tot 49 miljoen euro.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het vastgoedbedrijf vrijdag heeft gepubliceerd. Het directe beleggingsresultaat betreft de winst die Corio behaalt met de verhuur van panden. Het indirecte resultaat, dat onder andere wordt veroorzaakt door waardeveranderingen in het vastgoed en boekwinsten, bedroeg 3,2 miljoen euro. Een jaar eerder stond onder deze post nog een min van 4,9 miljoen euro.

De huurinkomsten van Corio zijn afgelopen kwartaal met 1,8 procent gestegen tot 67,3 miljoen euro, terwijl het aantal panden nagenoeg gelijk bleef. De totale waarde van de vastgoedportefeuille nam met 8,5 miljoen euro toe en verkopen leverden Corio een boekwinst op van 0,6 miljoen euro. De vastgoedbelegger verwacht dat het directe resultaat dit jaar ten minste 193 miljoen euro zal bedragen. Door een nieuwe investering is Corio wat positiever over dit winstcijfer dan eind vorig jaar.

Reageer op dit artikel