nieuws

CIAT levert nieuwe reeks droge koelmachines

bouwbreed

almere – CIAT Nederland heeft twee nieuwe series dry coolers. Die breiden de capaciteit van het programma droge koelmachines uit tot een vermogen van 1500 kilowatt.

De nieuwe series Vemax en Vextra vullen de bestaande series Airial en Europa2 aan. CIAT ontwikkelde de serie Vextra voor toepassingen met grote vermogens zoals bij omvangrijke gebouwen, winkelcentra en in de industrie. De koelmachine is opgebouwd met een V-vormige batterij die in de lengte van de dry cooler is geplaatst. Deze constructie spaart in de berekening van de leverancier uit Almere tot 40 procent opstellingsruimte. CIAT ontwikkelde zelf de geruisarme ventilatoren. Daarvan gaan er 6 tot 20 in de Vextra-machines; de benodigde motoren kunnen in 7 toerentallen draaien. Zo kan de capaciteit goed op de behoefte worden afgestemd en kan aanzienlijk energie worden bespaard. De omkasting bestaat uit geëmailleerde gegalvaniseerde panelen in de kleuren RAL 7024 en RAL 7035.

De serie Vemax levert vermogens tot 1500 kilowatt en is volgens CIAT geschikt voor toepassingen waar de belasting continu op een hoog niveau blijft.

Reageer op dit artikel