nieuws

Bouygues zet in een oprisping 4,8 miljard euro weg

bouwbreed

parijs – Bouygues is in het eerste kwartaal geslaagd zijn omzet met 5 procent te verbeteren tot 4,8 miljard euro. Uitblinker in het Franse concern was de divisie Immobilier.

De vastgoedtak haalde 333 miljoen euro uit de markt en presteerde daardoor 26 procent beter dan in de vergelijkbare maanden van 2004.

Bouygues waarschuwt al vast dat de groei niet representatief is maar een eenmalige oprisping betreft vanwege de start van talrijke in 2004 behaalde orders.

De bouwdivisie Construction sloeg de vleugels uit met een omzet van 1,3 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2004 moesten de Fransen met 7 procent minder genoegen nemen. De groei komt vooral vanuit de internationale markten. Bijzondere accenten zijn projecten in Azië en uit de energiehoek.

Opmerkelijk genoeg liet ondanks het slechte weer in de eerste drie maanden van het jaar ook wegenbouwer Colas zich van zijn beste zijde zien. De omzet steeg met 6 procent tot 1,4 miljard euro.

De omzet van televisiezender TF1 stabiliseerde zich op 708 miljoen euro. De prestatie steekt bescheiden af bij het telecombedrijf van Bouygues. Dat scoorde 1,1 miljard euro en vergrootte zijn armslag met 23 procent.

Bouygues is met 113.000 medewerkers actief in 80 landen. De groei komt vooral vanuit het buitenland, met een toename van 12 procent tot 1,1 miljard euro. Van de omzet in het eerste kwartaal kwam 3,7 miljard euro uit kernland Frankrijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels