nieuws

Bouwcollege maant lakse instellingen

bouwbreed Premium

den haag – Het College bouw ziekenhuisvoorzieningen (Bouwcollege) is het beu dat instellingen bouwaanvragen niet compleet inleveren. Het heeft strenge maatregelen aangekondigd. Instellingen hebben van het Bouwcollege goedkeuring nodig voor schetsontwerpen en verlening van vergunningen. Regelmatig zijn de aanvragen daarvoor niet volledig, waardoor onnodige vertragingen bij de afhandeling optreden. Instellingen die hun aanvragen wel compleet […]

den haag – Het College bouw ziekenhuisvoorzieningen (Bouwcollege) is het beu dat instellingen bouwaanvragen niet compleet inleveren. Het heeft strenge maatregelen aangekondigd. Instellingen hebben van het Bouwcollege goedkeuring nodig voor schetsontwerpen en verlening van vergunningen. Regelmatig zijn de aanvragen daarvoor niet volledig, waardoor onnodige vertragingen bij de afhandeling optreden. Instellingen die hun aanvragen wel compleet hebben ingediend, moeten hierdoor ook langer wachten op een beschikking.

Het Bouwcollege wil meer snelheid en accuratesse in de afhandelingen en geeft instellingen die een incomplete aanvraag hebben ingediend, nog maar één mogelijkheid om dit te verhelpen. Het college geeft daarbij wel duidelijk aan welke gegevens ontbreken. Worden deze niet tijdig of wederom onvolledig aangeleverd, dan wordt de aanvraag niet meer in behandeling genomen.

Deze strengere procedure geldt alleen voor zaken waar het Bouwcollege zelf besluitvormende bevoegdheid heeft: bij het schetsontwerp en de vergunning. Een verklaringsaanvraag, het eerste bouwplan, moet ook bij het ministerie van VWS worden ingediend.

Reageer op dit artikel