nieuws

Bond opent meldpunt slechte fietspaden

bouwbreed Premium

utrecht – Fietsers kunnen hun klachten over slechte fietspaden kwijt op een internetmeldpunt van de Fietsersbond. Gemeenten maken het fietsers niet makkelijk een klacht over slecht onderhoud te melden, zo meldde de bond gisteren. De Fietsersbond geeft de melding door aan de plaatselijke afdeling en aan de betrokken gemeente. Een slecht wegdek scoort niet alleen […]

utrecht – Fietsers kunnen hun klachten over slechte fietspaden kwijt op een internetmeldpunt van de Fietsersbond. Gemeenten maken het fietsers niet makkelijk een klacht over slecht onderhoud te melden, zo meldde de bond gisteren. De Fietsersbond geeft de melding door aan de plaatselijke afdeling en aan de betrokken gemeente.

Een slecht wegdek scoort niet alleen hoog in de toptien van fietsergernissen, maar veroorzaakt ook veel ongevallen. Volgens schattingen krijgen jaarlijks 20.000 fietsers een ongeval door hobbels, scheuren en kuilen in het fietspad. Niet alleen door het slechte wegdek zelf, maar ook doordat de fietsers daar zo op moeten letten, dat zij te weinig aandacht hebben voor het overige verkeer.

Reageer op dit artikel