nieuws

Beunhazen kosten Britse huiseigenaar miljoenen

bouwbreed Premium

londen – Alleen al in Groot-Brittannië moeten jaarlijks minstens een half miljoen mensen een �echte� bouwer inschakelen om de rommel van niet-professionele collega�s te herstellen. De totale door beunhazen veroorzaakte schade komt in dat land op zeker 750 miljoen euro. De Britse woningverzekeraar DirectLine heeft 2000 huiseigenaren gevraagd naar hun ervaringen met zogeheten cowboy-bouwers. Eenderde […]

londen – Alleen al in Groot-Brittannië moeten jaarlijks minstens een half miljoen mensen een �echte� bouwer inschakelen om de rommel van niet-professionele collega�s te herstellen. De totale door beunhazen veroorzaakte schade komt in dat land op zeker 750 miljoen euro.

De Britse woningverzekeraar DirectLine heeft 2000 huiseigenaren gevraagd naar hun ervaringen met zogeheten cowboy-bouwers. Eenderde van hen haalde de man die de klus had uitgevoerd zelf terug om de zaken recht te zetten. Vaak ging het om timmerlieden maar ook elektriciens en behangers of stukadoors maakten er een potje van.

Veel mensen moesten een beroep doen op een andere, wel betrouwbare collega waarvoor ze gemiddeld 1500 euro kwijt raken. Eén op de vier mensen zat echter geruime tijd in de rommel voordat ze genoeg geld hadden om de klus af te laten maken. In een flink aantal gevallen was de �cowboy� echter ingeschakeld door een bonafide aannemer die het werk zelf niet aankon. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel mensen klussen uitstellen omdat ze niet weten hoe ze een betrouwbare klusjesman kunnen vinden.

Reageer op dit artikel