nieuws

Accent ligt bij Dura op bedrijfscultuur

bouwbreed

zoetermeer – Gedragscodes, klokkenluidersregelingen, Tabaksblatt, het is allemaal aardig, maar de cultuur in een bedrijf moet niet worden vergeten. Dat vindt Dura Vermeer-bestuursvoorzitter D. van Well.

“Natuurlijk moet ik regels maken. Maar die zijn vaak zwart-wit, je mag iets of je mag het niet. Belangrijker is dat in de bedrijfscultuur moet zitten dat je bepaalde dingen niet doet. Ze zeggen wel dat de manier waarop de bouw geopereerd heeft in de genen zit. Dan moet nu integriteit in de genen zitten”, vindt Van Well.

Binnen zijn bedrijf is hij het debat hierover met zijn medewerkers aangegaan. Dat is soms lastig. Vrijwel direct na 9 november 2001, de uitzending van Zembla, heeft hij laten weten dat zaken als vooroverleg niet meer kunnen. “Als ik toen had gezegd het mag niet anders word je ontslagen, dan hadden 3500 man me vreemd aangekeken. Een jaar later kon ik dat wel zeggen, toen was de cultuur aan het veranderen”, geeft Van Well een voorbeeld.

Het heeft hem daarbij wel verbaasd hoe snel de onderneming de slag heeft kunnen maken. Dura Vermeer is al jarenlang een innovatief bedrijf geweest en heeft de laatste jaren ook weer projecten gemaakt die vernieuwend genoemd kunnen worden, zoals de drijvende woningen en de drijvende kassen.

“Terwijl al die ellende over ons heen kwam, is de innovatiekracht in het bedrijf gebleven. Het is denk ik de lastigste periode geweest in ons 150-jarig bestaan, maar ik ben toch tevreden omdat we in staat zijn geweest het nodige te doen. Ik ben wat dat betreft trots op mijn mannen.”

Een belangrijk punt vindt hij het terugwinnen van het maatschappelijk aanzien. “Wij vertegenwoordigen zo�n 10 procent van het Bruto Nationaal Product, maar voor de overheid zijn we een non-issue. Neem bijvoorbeeld de aanbesteding van het Ministerie van Financiën, een pps-project. Geschatte tenderkosten een paar miljoen. Rekenvergoeding nul. Dat kun je niet terugverdienen met een paar rotondes hier in Zoetermeer”, zegt Van Well. Het duidt er volgens hem ook op hoeveel de overheid over heeft voor vernieuwing van de sector: “Nul”.

Uiteraard komt er wel enig geld voor vernieuwing beschikbaar vanuit de overheid, maar het bedrijfsleven zelf moet ook bijdragen. Dat geeft een dilemma als het gaat om kennis. “Kennis is bij ons concurrentiekracht. Dat geef je niet zomaar weg.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is mogelijk een antwoord op herstel van vertrouwen in de bouw. “Ik hoor maar al te vaak zaken noemen die niets te maken hebben met verantwoord ondernemen, maar met liefdadigheid en dat is eindig. Als wij kansarme jongeren helpen met een opleiding, dan kun je dat maatschappelijk verantwoord noemen. Maar we hopen later toch rendement op onze investering te krijgen doordat we er goede vakmensen aan overhouden” aldus Van Well.

Hij ziet momenteel met lede ogen aan dat het Angelsaksische model opgeld doet. Het goede daarvan is pps, het slechte is de batterij advocaten dat nodig is voor het maken van contracten en de procedures die in toenemende mate worden gevoerd. “Het heeft alles te maken met gebrek aan vertrouwen. Neem Grolsch. Daar heeft collegabestuurder H. Spenkelink de onderhandelingen over gevoerd. De bierbrouwer stelde heel scherpe oplevertermijnen. Daaraan wilde Grolsch forse boetes hangen. Spenkelink heeft toen gezegd dat niet te doen. Anders zijn we veel meer bezig met verdedigingswallen te bouwen dan met de kwaliteit van de brouwerij. Het project is op tijd opgeleverd.”

Nog banger is Van Well voor het Duitse model. “Daar is de bouw al tien jaar lang geconfronteerd met dalende productiecijfers. Daardoor is heel veel kennis verdwenen. Dat moeten wij niet hebben.”

Een doorn in het oog is de manier waarop Nederland omgaat met Brusselse regelgeving. “Er is in Nederland onvoldoende gevoel wat regelgeving uit Brussel betekent voor de dagelijkse praktijk. Kijk maar eens naar het fijnstof. Als ik zo geopereerd had in dit bedrijf dan was ik met maatje 48 eruit getrapt.”

TABELKOP:Jaarcijfers 2004

Omzet9709620,8

excl.voorz.14,612,517

Nettowinst5-5,7

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels