nieuws

Aanleg stuk autoweg bij Kampen in studie

bouwbreed Premium

den haag – Minister Peijs (verkeer) bekijkt of er bij de aansluitingen Kampen-Zuid en Kampen-Flevoland met de N50 een autoweg moet komen. De aanleg van de weg met twee keer twee rijstroken is wellicht noodzakelijk voor de verkeersveiligheid ter plekke. Peijs oppert de aanleg van het stuk autoweg in haar antwoord op vragen van de […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) bekijkt of er bij de aansluitingen Kampen-Zuid en Kampen-Flevoland met de N50 een autoweg moet komen. De aanleg van de weg met twee keer twee rijstroken is wellicht noodzakelijk voor de verkeersveiligheid ter plekke.

Peijs oppert de aanleg van het stuk autoweg in haar antwoord op vragen van de CDA-fractie in de Tweede Kamer over de verkeersonveiligheid op de N50. CDA-kamerlid Van Hijum trok vorige maand bij de minister aan de bel na een ernstig ongeluk op de N50 tussen het knooppunt Hattemerbroek en Kampen. Het CDA wil dat de N50 tussen Kampen en Hattemerbroek wordt verbreed tot een drie- of vierstrooks weg.

Volgens Peijs is de N50 met negen doden en 68 gewonden in tien jaar tijd “niet extreem onveilig”. De ongelukken vinden volgens de minister vooral plaats doordat automobilisten fouten maken met inhalen en niet doordat de N50 te smalle rijbanen en te scherpe bochten heeft, zoals het CDA suggereerde.

Toch vindt ook Peijs dat de verkeersonveiligheid moet worden aangepakt. Over twee jaar wordt de Ramspolbrug in de N50 vervangen door een bredere brug. Al eerder heeft Peijs een onderzoek naar de verbreding van de weg tussen Hattemerbroek en Kampen toegezegd. Een eventuele autoweg bij de aansluitingen naar Kampen is volgens de woordvoerder van de minister niet voor 2010 aan de orde.

Reageer op dit artikel