nieuws

Woonlandprincipe is van de baan

bouwbreed Premium

parijs – De richtlijn-Bolkestein over vrij dienstenverkeer binnen de Europese Unie komt er niet zoals de voormalige Europees commissaris die had bedacht. De minimumregels in het land waarin werk wordt uitgevoerd, blijven de norm. Bondskanselier Schröder van Duitsland zei dit tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Franse president Chirac na een vijfde, gezamenlijke Frans-Duitse ministerraad […]

parijs – De richtlijn-Bolkestein over vrij dienstenverkeer binnen de Europese Unie komt er niet zoals de voormalige Europees commissaris die had bedacht. De minimumregels in het land waarin werk wordt uitgevoerd, blijven de norm.

Bondskanselier Schröder van Duitsland zei dit tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Franse president Chirac na een vijfde, gezamenlijke Frans-Duitse ministerraad in Parijs.

“Bolkestein is van de baan. Het principe van zijn richtlijn dat voor diensten de regels gelden van het land van herkomst van degene die diensten uitvoert in een ander EU-land, was niet acceptabel. Frankrijk en Duitsland hebben dat allebei betoogd in Brussel, en dus bestaat dat principe niet meer”, voegde de Franse president eraan toe. “Dat wil niet zeggen dat het probleem niet meer bestaat. Maar de regel binnen de EU moet zijn dat uiteindelijk alle sociaal-economische normen naar boven worden bijgesteld.”

Reageer op dit artikel