nieuws

Winststijging Scania kleiner dan verwacht

bouwbreed Premium

stockholm – De Zweedse vrachtwagen- en bussenfabrikant Scania heeft in het eerste kwartaal de winst voor belasting met 15 procent zien stijgen naar 1,68 miljard kroon (319 miljoen euro). De winststijging was minder groot dan analisten hadden verwacht. De omzet steeg 6 procent naar 13,87 miljard kroon (1,51 miljard euro). Scania doet het momenteel vooral […]

stockholm – De Zweedse vrachtwagen- en bussenfabrikant Scania heeft in het eerste kwartaal de winst voor belasting met 15 procent zien stijgen naar 1,68 miljard kroon (319 miljoen euro). De winststijging was minder groot dan analisten hadden verwacht. De omzet steeg 6 procent naar 13,87 miljard kroon (1,51 miljard euro). Scania doet het momenteel vooral goed in Latijns-Amerika. In Europa liepen de resultaten sterk uiteen. Zo verkocht het bedrijf in Nederland wel meer voertuigen, maar ging de orderontvangst omlaag, net als in Duitsland en Groot-Brittannië.

De markt in Oost-Europa is evenmin goed. Daar ging de orderontvangst met een kwart omlaag. In de Scandinavische landen gaat het een stuk beter. In totaal verkocht Scania het afgelopen kwartaal 12.000 vrachtwagens, 5 procent meer dan in dezelfde periode van 2004.

Reageer op dit artikel