nieuws

Werkgevers, kom weer aan tafel

bouwbreed Premium

utrecht – Laat het ultimatum niet verstrijken. Kom aan tafel en maak als wijze mannen goede afspraken met de werknemers. Deze dringende oproep deed de voorzitter van de Hout- en Bouwbond CNV A. van Wijngaarden tijdens het congres van zijn bond zaterdag in Utrecht.

Van Wijngaarden riep in herinnering dat eind maart werkgeversvoorman L.C. Brinkman tegen hem en zijn FNV Bouw-collega D. van Haaster nog gezegd had dat er voor koninginnedag een cao moet kunnen zijn. “Het kan nog steeds. De mobiele telefoon staat dag en nacht aan.”

Hij wees op het toch al geschonden imago van de bouw. “Wij zouden niet moeten willen dat we na één stap voorwaarts er nu weer twee terug maken”, meent Van Wijngaarden. Daarbij denkt hij aan de voorstellen van de werkgevers die in de ogen van de bonden behoorlijke verslechteringen opleveren voor de werknemers.

Dat neemt niet weg dat zijn bond een open oog heeft voor de veranderende wereld, met name in Europa. Het vrije verkeer van personen zorgt voor veel buitenlanders op de Nederlandse bouwplaatsen en voor verplaatsing van vooral meubelproductie naar lagelonenlanden. Het congres van de Hout- en Bouwbond was dan ook grotendeels aan dat onderwerp gewijd.

Reageer op dit artikel