nieuws

Werk aan metrostation Vijzelgracht nog niet hervat

bouwbreed

AMSTERDAM – Ondanks het door de gemeente Amsterdam gestelde ultimatum is het werk aan metrostation Vijzelgracht nog niet hervat. De werkzaamheden aan de halte van de Noord-Zuidlijn liggen door een conflict tussen aannemer Max Bögl en onderaannemer Smet Keller al weken stil. Vorige week stelde verkeerswethouder M. van der Horst de Duitse aannemers een ultimatum […]

AMSTERDAM – Ondanks het door de gemeente Amsterdam gestelde ultimatum is het werk aan metrostation Vijzelgracht nog niet hervat. De werkzaamheden aan de halte van de Noord-Zuidlijn liggen door een conflict tussen aannemer Max Bögl en onderaannemer Smet Keller al weken stil.

Vorige week stelde verkeerswethouder M. van der Horst de Duitse aannemers een ultimatum van twee dagen. Als op vrijdag niet duidelijk was wanneer het werk zou worden hervat, zou de gemeente gaan uitkijken naar een andere aannemer. Gisteren was de bouwplaats op de Vijzelgracht nog steeds verlaten. Woordvoerder van het projectbureau Noord-Zuidlijn P. Andriessen kon niet meer vertellen dan dat alle partijen gisteren weer met elkaar aan de onderhandelingstafel zaten, maar dat nog niet duidelijk was of men het eens zou worden. “Zolang die onderhandelingen duren wordt er niet gewerkt. Zodra er duidelijkheid is over de uitkomst, zullen we dat direct bekend maken.”

De woordvoerder van de wethouder wist te vertellen dat het ultimatum enkele dagen is verlengd. “We blijven hopen dat het conflict snel wordt opgelost.”

Reageer op dit artikel