nieuws

Wavin eigenaar van Britse Hepworth

bouwbreed Premium

ZWOLLE – Wavin is eigenaar geworden van het Britse Hepworth Building. Dit bedrijf maakt net als Wavin leidingsystemen, waarbij naast kunststof ook andere materialen worden gebruikt. Met de toevoeging van een omzet van 236 miljoen euro groeit Wavin met meer dan 20 procent in omvang, aldus het Zwolse bedrijf. Hoeveel geld er met de aankoop […]

ZWOLLE – Wavin is eigenaar geworden van het Britse Hepworth Building. Dit bedrijf maakt net als Wavin leidingsystemen, waarbij naast kunststof ook andere materialen worden gebruikt. Met de toevoeging van een omzet van 236 miljoen euro groeit Wavin met meer dan 20 procent in omvang, aldus het Zwolse bedrijf. Hoeveel geld er met de aankoop is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

Verkoper van Hepworth is het familiebedrijf Vaillant uit het Duitse Remscheid. Vaillant maakt systemen voor verwarming en warm water voor huishoudelijk gebruik zoals ketels. Met ruim 8000 werknemers wordt een omzet van 1,6 miljard per jaar behaald. Hepworth is actief in Europa en het Verre Oosten. Er zijn meer dan 1400 medewerkers. Het aantal personeelsleden van Wavin in Groot-Brittannië komt met de overneming op 2000.

Reageer op dit artikel