nieuws

Volvo gebruikt nieuwe truckband van Michelin

bouwbreed

drunen – Volvo monteert op de vrachtwagens van het type FH en FM de banden X One 495/45 R 22.5 van Michelin. De Zweedse truckbouwer is de tweede die deze banden al in de fabriek op de velgen zet. Eerder leverde MAN Bedrijfswagens met de nieuwe band van Michelin. De X One vervangt de vier […]

drunen – Volvo monteert op de vrachtwagens van het type FH en FM de banden X One 495/45 R 22.5 van Michelin.

De Zweedse truckbouwer is de tweede die deze banden al in de fabriek op de velgen zet. Eerder leverde MAN Bedrijfswagens met de nieuwe band van Michelin. De X One vervangt de vier banden op de aangedreven as en bespaart zo tot 130 kilogram aan gewicht. Daarmee neemt ook het brandstofverbruik af en komt er meer ruimte vrij. Michelin is in Europa de eerste die enkele montage biedt voor nieuwe bedrijfswagens af fabriek. De montage wordt gecombineerd met een elektronisch systeem dat continu de bandenspanning bewaakt.

Reageer op dit artikel