nieuws

Volgende week opnieuw gesprekken over schikking

bouwbreed Premium

den haag – Eind volgende week begint de nieuwe ronde over de schikking in de afwikkeling van de bouwfraudeaffaire. Het gaat in eerste instantie vooral om aftastende gesprekken en nog niet om concrete onderhandelingen.

Minister Peijs (verkeer) schrijft in een recente brief aan de Tweede Kamer over een verkenning “of er een oplossing kan komen voor de ontstane situatie rond de schikkingen met de bouwbedrijven”.

Het kabinet is afgelopen vrijdag onder druk van de Tweede Kamer op zijn eerdere besluit teruggekomen om naar de rechter te stappen. Minister Peijs waarschuwt dat de ministerraad niet akkoord zal gaan met het reeds afgesloten principeakkoord van 50 miljoen euro. “Het kabinet blijft, met een aantal leden van de Tweede Kamer, van mening dat de inhoud van het conceptakkoord verbetering behoeft.” Dat betekent dat de bouw haar inzet zal moeten verhogen om tot een schikking te komen.

Afgelopen week hebben de meest betrokken onderhandaars al kort besproken wat het kabinetsbesluit betekent voor de komende gesprekken. Momenteel leggen zij de drukke agenda�s naast elkaar en worden nieuwe data geprikt.

Reageer op dit artikel