nieuws

Vastgoednet nieuw concept Skanska

bouwbreed

stockholm – Bouwconcern Skanska speelt met een nieuw woningconcept in op de behoefte aan flexibele in het hele huis geïntegreerde ict-faciliteiten. De eerste woningen die op basis van het concept zijn gerealiseerd worden in mei opgeleverd en kosten volgens de Zweedse onderneming afhankelijk van de oppervlakte (van 90 tot 150 vierkante meter) tussen de 250.000 […]

stockholm – Bouwconcern Skanska speelt met een nieuw woningconcept in op de behoefte aan flexibele in het hele huis geïntegreerde ict-faciliteiten. De eerste woningen die op basis van het concept zijn gerealiseerd worden in mei opgeleverd en kosten volgens de Zweedse onderneming afhankelijk van de oppervlakte (van 90 tot 150 vierkante meter) tussen de 250.000 en 410.000 euro. Het concept voorziet in elke woning in een zg. intern vastgoednet, dat wil zeggen een integraal netwerk voor internet, telefonie en digitale televisie/radio. Het vastgoednet, dat op zijn beurt is aangesloten op het fiberoptische openbare net, wordt gestuurd vanuit een koppelingskast waarin alle inkomende communicatie en apparatuur bijeen wordt gebracht. Dat opent de mogelijkheid om in elk vertrek digitale tv te ontvangen en ook via het tv-apparaat op te koppelen op internet. Het enige wat daarvoor nodig is is een digitale box tussen wand en apparaat, aldus Skanska, dat de eerste zestig stuks van de bedoelde woningen heeft gebouwd in een dorp aan de zuidwestkust ten noorden van Helsingborg.

Reageer op dit artikel