nieuws

Vaarwegen voor 400 miljoen verbeterd

bouwbreed

UTRECHT – De diverse overheden hebben de afgelopen tien jaar 395 miljoen euro geïnvesteerd in het verbeteren van de Nederlandse vaarwegen. Tot en met 2012 komt daar nog een soortgelijk bedrag bij, zodat de 1,5 miljoen Nederlandse watersporters tegen die tijd kunnen beschikken over 4400 kilometer obstakelvrij Nederlands vaarwater. Dat blijkt uit berekeningen van de […]

UTRECHT – De diverse overheden hebben de afgelopen tien jaar 395 miljoen euro geïnvesteerd in het verbeteren van de Nederlandse vaarwegen. Tot en met 2012 komt daar nog een soortgelijk bedrag bij, zodat de 1,5 miljoen Nederlandse watersporters tegen die tijd kunnen beschikken over 4400 kilometer obstakelvrij Nederlands vaarwater.

Dat blijkt uit berekeningen van de Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN). Tussen 1995 en 2005 zijn verspreid over het hele land 186 projecten uitgevoerd. Daarbij ging het onder meer om het uitdiepen van kanalen en grachten, de aanleg van steigers, aquaducten en sanitaire voorzieningen en de renovatie van sluiscomplexen.

Komend jaar investeren Rijk, provincies, gemeenten en Europese fondsen samen bijna 27 miljoen euro in 22 projecten voor de recreatievaart.

Reageer op dit artikel