nieuws

Tweede zeesluis IJmuiden niet nodig

bouwbreed

den haag – Een tweede zeesluis bij IJmuiden is zeker tot 2017 niet nodig. Ook is het twijfelachtig of er daarna wel een tweede zeesluis moet komen. Dat concludeert het Centraal Planbureau in een gisteren verschenen notitie over de zeetoegang. Volgens het CPB is de capaciteit van de huidige sluizen groter dan tot nu toe […]

den haag – Een tweede zeesluis bij IJmuiden is zeker tot 2017 niet nodig. Ook is het twijfelachtig of er daarna wel een tweede zeesluis moet komen.

Dat concludeert het Centraal Planbureau in een gisteren verschenen notitie over de zeetoegang. Volgens het CPB is de capaciteit van de huidige sluizen groter dan tot nu toe werd gedacht. Ook zijn er alternatieven voor vergroting van de huidige capaciteit.

Reageer op dit artikel