nieuws

Trekstangen voor balkons en erkers in Rotterdam

bouwbreed

rotterdam – Er is geen gevaar, maar de constructie van de uitkragende balkons en erkers van wooncomplex Anapolis in Rotterdam moet toch enigszins worden versterkt.

Op advies van TNO laat gebouweigenaar Woonzorg Nederland bij alle balkons en erkers extra trekstangen aanbrengen. De versteviging zal naar verwachting voor 15 juli zijn gerealiseerd, waarna ze weer voldoen aan de wettelijke eisen.

Begin maart werd de bewoners geadviseerd de balkons niet meer te gebruiken, omdat ernstige twijfel was gerezen over de bevestiging van de ver uitkragende slanke staalconstructie. Die twijfel bleek niet weggenomen na tegenstrijdigheden in de berekeningen van enkele adviseurs. TNO is vervolgens gevraagd een definitief rapport op te stellen over de draagkracht van de constructie.

Overigens benadrukt TNO, dat er ondanks de voorgestelde ingreep geen sprake is van een gevaarlijke situatie en de balkons en erkers gewoon kunnen worden gebruikt. Gewoon is in dit geval tot een maximale belasting van 600 kilogram, zo wordt daar door de onderzoekers als kanttekening bij geplaatst.

Het advies van TNO heeft alleen betrekking op de woningen van Woonzorg Nederland en niet op de balkons en dergelijke van vergelijkbare complexen in de Rotterdamse wijk Stadstuinen, zo laat woordvoerder M. Smits van Woonzorg weten.

Reageer op dit artikel