nieuws

Staten Noord-Holland voor omlegging A9

bouwbreed

haarlem – Provinciale Staten van Noord-Holland hebben besloten dat de provincie 15 miljoen euro bijdraagt aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Daarmee komt het project een stuk dichterbij. De snelweg splijt het dorp nu in twee delen. De omlegging van de snelweg kost 245 miljoen euro. Inwoners van Badhoevedorp klagen al jaren over […]

haarlem – Provinciale Staten van Noord-Holland hebben besloten dat de provincie 15 miljoen euro bijdraagt aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Daarmee komt het project een stuk dichterbij.

De snelweg splijt het dorp nu in twee delen. De omlegging van de snelweg kost 245 miljoen euro. Inwoners van Badhoevedorp klagen al jaren over stankoverlast en herrie.

De gemeente Haarlemmermeer, waar Badhoevedorp onder valt, liet jaren geleden al een plan maken voor een alternatieve route. Daardoor verdwijnt de weg uit het dorp. Minister Peijs (verkeer) heeft laten weten dat zij akkoord gaat met de omlegging, als de provincie Noord-Holland een deel van het geld bijdraagt.

Reageer op dit artikel