nieuws

Software geeft hulpdienst vrij baan

bouwbreed Premium

pasadena – Een draadloos communicatie- en controlesysteem geeft hulpdiensten op kruispunten automatisch voorrang. Het systeem is een ontwikkeling van het Het California Institute of Technology in het Amerikaanse Pasadena dat ook de licenties ervoor verkoopt. De verkeerslichtenbesturing bestaat uit een zender die in de voertuigen wordt gemonteerd, een volgsysteem en een schakelmodule voor de verkeerslichten. […]

pasadena – Een draadloos communicatie- en controlesysteem geeft hulpdiensten op kruispunten automatisch voorrang. Het systeem is een ontwikkeling van het Het California Institute of Technology in het Amerikaanse Pasadena dat ook de licenties ervoor verkoopt. De verkeerslichtenbesturing bestaat uit een zender die in de voertuigen wordt gemonteerd, een volgsysteem en een schakelmodule voor de verkeerslichten. Een centrale controleert alle componenten. De zender geeft de plaats, de snelheid, de acceleratie en de status van een voertuig door. De plaats, snelheid en acceleratie worden deels afgeleid uit GPS-metingen, deels berekend en deels door het voertuig bepaald. De software stelt ook vast of de bestuurder onderweg andere hulpdienstwagens tegenkomt. Het programma informeert de bestuurder ook over de kruispunten die het systeem bestuurt.

Reageer op dit artikel