nieuws

Soepeler regels voor Waddenhavens

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Zes havens rond de Waddenzee krijgen niet te maken met de strengste normen voor waterkwaliteit. In een brief aan de Tweede Kamer liet staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat gisteren weten dat de Waddenhavens alsnog onder een soepeler regime zullen vallen. Voor de Europese kaderrichtlijnwater (KRW) moet Nederland alle wateren […]

DEN HAAG – Zes havens rond de Waddenzee krijgen niet te maken met de strengste normen voor waterkwaliteit. In een brief aan de Tweede Kamer liet staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat gisteren weten dat de Waddenhavens alsnog onder een soepeler regime zullen vallen.

Voor de Europese kaderrichtlijnwater (KRW) moet Nederland alle wateren een status toekennen, bijvoorbeeld of het een natuurlijk� of �kunstmatig� water is. Bij een status horen bepaalde normen voor de kwaliteit van het water.

Met uitzondering van de havens Eemshaven en Delfzijl wilde het kabinet de Waddenzee aanvankelijk de status �natuurlijk� water geven. Op verzoek van de Tweede Kamer versoepelt Schultz dat regime nu ook voor de havens van Den Helder, Harlingen, Den Oever, Lauwersoog, Oude Schild en West-Terschelling.

Reageer op dit artikel