nieuws

Sloopplan schuttingen Haarlemmermeer

bouwbreed

HOOFDDORP – Ruim 1400 inwoners van de gemeente Haarlemmermeer moeten in de komende vier jaar hun schutting, schuur of tuinhuis weghalen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van die gemeente deze week besloten. De schuttingen staan op stukken grond die in het verleden aan burgers zijn overgedragen. De Raad van State heeft echter […]

HOOFDDORP – Ruim 1400 inwoners van de gemeente Haarlemmermeer moeten in de komende vier jaar hun schutting, schuur of tuinhuis weghalen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van die gemeente deze week besloten.

De schuttingen staan op stukken grond die in het verleden aan burgers zijn overgedragen. De Raad van State heeft echter bepaald dat dit in strijd is met de bestemmingsplannen. Openbaar groen moet openbaar blijven. De gemeente heeft daarom besloten om handhavend te gaan optreden.

De schuttingenkwestie is het gevolg van een tweestrijd in een woonwijk in Hoofddorp, waar voor- en tegenstanders jaren geleden lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. De critici vonden dat het groene karakter van hun wijk werd opgeofferd door een wildgroei aan schuttingen. Zij kregen gelijk van de Raad van State.

Reageer op dit artikel