nieuws

Rotterdam mag geen bagger storten

bouwbreed

rotterdam – De Raad van State heeft bepaald dat de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam geen toestemming mag geven tot het storten van baggerspecie in een speciaal aangelegd depot. De deelgemeente was van plan de baggerspecie te gebruiken als ondergrond voor een bos, maar het hoogste rechtscollege was niet overtuigd van de goede bedoelingen. De raad […]

rotterdam – De Raad van State heeft bepaald dat de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam geen toestemming mag geven tot het storten van baggerspecie in een speciaal aangelegd depot.

De deelgemeente was van plan de baggerspecie te gebruiken als ondergrond voor een bos, maar het hoogste rechtscollege was niet overtuigd van de goede bedoelingen. De raad behandelde de kwestie nadat de Natuur- en Vogelwacht Rotta uit Bleiswijk drie jaar geleden bezwaar maakte tegen de baggerstort. Volgens Rotta moest de deelgemeente de stort verbieden omdat volgens het bestemmingsplan geen vuil of andere voorwerpen in het gebied mochten worden gestort. Het bestuur van Schiebroek wilde het slib gebruiken als ondergrond voor een bos en wees het bezwaar af. Later gaf een Rotterdamse rechter de deelgemeente gelijk.

Maar de Raad van State tikte zowel Schiebroek als de rechtbank op de vingers. De Rotterdammers hadden onvoldoende aangetoond dat het daadwerkelijk bij één keer storten zou blijven en dat het depot meer was dan een opslagplaats voor slib uit de haven.

Reageer op dit artikel