nieuws

Raad stelt bouw Cultureel Kwartier in Assen uit

bouwbreed Premium

ASSEN – De gemeenteraad van Assen heeft donderdagavond besloten een beslissing over het nieuwbouwplan Cultureel Kwartier uit te stellen. De fracties willen eerst twee alternatieve plannen voor invulling van het terrein van theater De Kolk bestuderen.

Eerder deze week dreigde de Bussumse projectontwikkelaar en hotelier Van Eijl met een miljoenenclaim omdat Assen besloot niet met hem in zee te gaan als ontwikkelaar van het gebied. Van Eijl eist acht miljoen euro omdat Assen volgens de eigenaar van de Amrath-hotelgroep “welbewust heeft aangestuurd op contractbreuk.” Volgens Van Eijl waren de contracten al getekend maar kwam Assen opeens met nieuwe eisen. Hij weigert akkoord te gaan met de 250 duizend euro die de gemeente had gereserveerd voor als de partijen uit elkaar zouden gaan. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat het plan van Van Eijl te duur was en wil niet op de schadeclaim reageren. “We willen dit niet in de media uitvechten.”

Het plan dat het stadsbestuur donderdagavond ter stemming in de gemeenteraad aanbood toont veel overeenkomsten met het plan van Van Eijl. Op de plaats van theater De Kolk moet en complex verrijzen met een theater bioscoopzalen, de bibliotheek het Drents Archief, horeca en woningen.

De gemeenteraad wilde donderdag echter nog geen definitief oordeel vellen over het voorstel van B&W. De fracties willen eerst de twee alternatieve plannen voor het gebied beter bestuderen. Om geen Europese subsidie voor de nieuwbouw mis te lopen moet het definitieve besluit voor 1 juli genomen zijn.

Reageer op dit artikel