nieuws

Plan Oostvlietpolder moet weer over

bouwbreed Premium

LEIDEN – De Raad van State heeft voor de derde keer in korte tijd een streep gehaald door het plan van de gemeente Leiden om bedrijven te huisvesten in de Oostvlietpolder. Ditmaal geven de voorgenomen verkeersafwikkeling in het gebied tussen Leiden en Zouterwoude en de luchtkwaliteit problemen. De wethouders R. Hillebrand en A. Geerstema denken […]

LEIDEN – De Raad van State heeft voor de derde keer in korte tijd een streep gehaald door het plan van de gemeente Leiden om bedrijven te huisvesten in de Oostvlietpolder. Ditmaal geven de voorgenomen verkeersafwikkeling in het gebied tussen Leiden en Zouterwoude en de luchtkwaliteit problemen.

De wethouders R. Hillebrand en A. Geerstema denken met wat aanpassingen het plan weer bij de provincie ter goedkeuring te kunnen voordragen. Zij worden daarin gesteund door de provincie Zuid-Holland. Tegenstanders zijn vooral belangenorganisaties uit het gebied en het recreatiecentrum Vlietland.

De politiek heeft teleurgesteld, zelfs hier en daar kwaad, gereageerd en ergert zich aan de luchtige reacties van het college. De meeste partijen willen, dat op de strook grond langs de A44 snel een bedrijventerrein wordt aangelegd. Omdat de wethouders dachten dat het ditmaal wel snor zat, is onlangs voor 8 miljoen euro 50 hectare grond in het gebied aangekocht.

Reageer op dit artikel