nieuws

Peijs zet aanleg A74 Limburg door

bouwbreed Premium

den haag – Minister Peijs (verkeer) zet de aanleg van A74 tussen Venlo en Duitsland door. De minister wil bij de aan te leggen weg extra maatregelen nemen om alsnog aan de strikte normen voor de luchtkwaliteit te voldoen. Peijs wil begin volgend jaar beginnen met de aanleg, zo heeft ze de Tweede Kamer laten […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) zet de aanleg van A74 tussen Venlo en Duitsland door. De minister wil bij de aan te leggen weg extra maatregelen nemen om alsnog aan de strikte normen voor de luchtkwaliteit te voldoen.

Peijs wil begin volgend jaar beginnen met de aanleg, zo heeft ze de Tweede Kamer laten weten. Uit onderzoek is echter gebleken dat het wegverkeer ter hoogte van Blerick zo fors zal toenemen dat de normen voor de luchtkwaliteit worden overschreden. Verkeer en Waterstaat bezint zich nu op maatregelen om de luchtvervuiling terug te dringen. Gedacht wordt aan gedeeltelijke overkappingen.

De nieuwe weg, die de A73 gaat verbinden met de Duitse B61, moet in 2007 klaar zijn. Vanaf dat moment hoeft het verkeer van en naar Duitsland niet meer door Venlo.

De A74 komt naast woonwijken in Blerick en Tegelen te liggen. Inwoners uit deze gemeenten hebben vorige maand nog hun bezwaren tegen de weg geuit tijdens een bezoek van de minister aan Limburg. Peijs houdt niettemin vast aan het gekozen tracé. In de brief aan de Kamer schrijft de minister dat ze de overlast voor de omwonenenden wil beperken met geluidsschermen en dubbellaags zoab. Ook wil ze waar mogelijk de weg verdiept aanleggen en de maximumsnelheid beperken.

Reageer op dit artikel