nieuws

Peijs oneens met Belastingdienst over btw-naheffing

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Minister Peijs (verkeer) is het oneens met de Belastingdienst over een btw-naheffing over de aanleg van de Betuwelijn. De fiscus wil dat er btw wordt berekend over lokale wegaanpassingen. Het gaat om een bedrag van enkele tientallen miljoenen euro�s. Peijs betwist de heffing, omdat volgens haar de wegaanpassingen onderdeel vormen van het […]

DEN HAAG – Minister Peijs (verkeer) is het oneens met de Belastingdienst over een btw-naheffing over de aanleg van de Betuwelijn. De fiscus wil dat er btw wordt berekend over lokale wegaanpassingen. Het gaat om een bedrag van enkele tientallen miljoenen euro�s.

Peijs betwist de heffing, omdat volgens haar de wegaanpassingen onderdeel vormen van het spoorproject dat vrijgesteld is van btw, zei ze gisteren. De hoofdaccountant van Verkeer en Waterstaat meldt de claim in de voortgangsrapportage over de Betuweroute aan de Tweede Kamer. Hij spreekt van een zeer globale schatting. Daarnaast zouden volgens hem nog eens aanzienlijke administratieve kosten bij kunnen komen. De bewindsvrouw kon geen exact bedrag noemen.

Peijs gaat ervan uit dat het meningsverschil met de fiscus op te lossen moet zijn.

Reageer op dit artikel