nieuws

Ook Vlaanderen haalt EU-norm fijn stof niet

bouwbreed

brussel – De EU-norm voor schone lucht houdt niet alleen Nederland maar ook Vlaanderen bezig. Veel Vlaamse steden lijken de limiet te overschrijden. In de EU-norm staat dat maximaal 35 dagen per jaar de bovengrens voor fijne stofdeeltjes zoals roet overschreden mag worden. De West-Vlaamse industriestad Roeselare zat dinsdag al op 37 dagen. Dat meldde […]

brussel – De EU-norm voor schone lucht houdt niet alleen Nederland maar ook Vlaanderen bezig. Veel Vlaamse steden lijken de limiet te overschrijden. In de EU-norm staat dat maximaal 35 dagen per jaar de bovengrens voor fijne stofdeeltjes zoals roet overschreden mag worden. De West-Vlaamse industriestad Roeselare zat dinsdag al op 37 dagen. Dat meldde de Vlaamse Milieumaatschappij, die belast is met de metingen. Ook andere steden zitten in april al in de gevarenzone. Het pal onder Terneuzen gelegen Zelzate telde dit jaar 28 dagen waarop het door de EU vastgestelde maximum werd overschreden. Sommige plekken in Antwerpen zitten op 24 dagen. Eerder al bleek dat ook enkele Duitse steden de EU-normen dit jaar zullen overschrijden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels