nieuws

Onderzoek vervuiling Bonte Wever eenzijdig

bouwbreed Premium

HARDENBERG – Bij het onderzoek naar vervuilde grond op het voormalige terrein van uitgaansgelegenheid De Bonte Wever in Slagharen is te eenzijdig gekeken naar chemische verontreiniging. Het terrein blijkt juist zwaar verontreinigd te zijn met puin en asbest. Dat maakte de gemeente Hardenberg gisteren bekend. In oktober 2004 werd bekend dat de opruimkosten ruim 8 […]

HARDENBERG – Bij het onderzoek naar vervuilde grond op het voormalige terrein van uitgaansgelegenheid De Bonte Wever in Slagharen is te eenzijdig gekeken naar chemische verontreiniging. Het terrein blijkt juist zwaar verontreinigd te zijn met puin en asbest.

Dat maakte de gemeente Hardenberg gisteren bekend. In oktober 2004 werd bekend dat de opruimkosten ruim 8 ton bedragen, 500.000 euro hoger dan geschat. De gemeente gaat de kosten verhalen op ondernemer H. van de Most, voormalig eigenaar van De Bonte Wever. Het uitgaanscomplex brandde in 2001 volledig uit.

Reageer op dit artikel