nieuws

Onderzoek naar lek gasleiding Groningen

bouwbreed

den haag – Onjuist geplaatste piketpaaltjes zijn er mogelijk de oorzaak van dat bij het slaan van een damwand bij het Groningse Zuidbroek dinsdag een lek in een gasleiding ontstond. Door de steekvlam die daarop volgde, raakte een persoon gewond en ontstond aanzienlijke materiële schade. Een woordvoerder van aannemer Van Halsteren Infra uit Bunschoten-Spakenburg wil […]

den haag – Onjuist geplaatste piketpaaltjes zijn er mogelijk de oorzaak van dat bij het slaan van een damwand bij het Groningse Zuidbroek dinsdag een lek in een gasleiding ontstond. Door de steekvlam die daarop volgde, raakte een persoon gewond en ontstond aanzienlijke materiële schade. Een woordvoerder van aannemer Van Halsteren Infra uit Bunschoten-Spakenburg wil echter niet vooruitlopen op het onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeluk. Het bedrijf brengt oeverbeschoeiing aan in het Winschoterdiep in opdracht van de provincie Groningen. De piketpaaltjes die de ligging van de leiding moeten aangeven, zijn geplaatst door of op aanwijzingen van Essent, aldus een woordvoerder van dit energiebedrijf. Van de werkzaamheden is een melding aan het KLIC gedaan.

Een deel van het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is gisteren ontruimd vanwege een gaslek aan het Bezuidenhout. Daar legt aannemer Van der Krogt uit Leidschendam 2800 meter rioolbuis aan. Bij de graafwerkzaamheden raakte de leiding beschadigd door een stuk puin. De schade bleef hier beperkt tot de kapotte leiding.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels