nieuws

Nijmegen stimuleert leren in de praktijk

bouwbreed Premium

nijmegen – Bij gemeentelijke bouwprojecten in Nijmegen moeten aankomende bouwvakkers worden ingezet. Zo kunnen zij in de praktijk het vak leren. Dat staat in een overeenkomst, die de gemeente heeft gesloten met Born Bouwopleidingen, het landelijk kennisinstituut Bouwradius en Bouwned. In de bouw bestaat een tekort aan plekken waar leerlingen in de praktijk een vak […]

nijmegen – Bij gemeentelijke bouwprojecten in Nijmegen moeten aankomende bouwvakkers worden ingezet. Zo kunnen zij in de praktijk het vak leren. Dat staat in een overeenkomst, die de gemeente heeft gesloten met Born Bouwopleidingen, het landelijk kennisinstituut Bouwradius en Bouwned.

In de bouw bestaat een tekort aan plekken waar leerlingen in de praktijk een vak kunnen leren. Aannemers hebben op dit moment voldoende arbeidskrachten en besteden daarom volgens de gemeente te weinig aandacht aan de opleiding van jonge vakmensen. De verwachting is echter dat de werkgelegenheid in de bouw de komende jaren zal aantrekken en dan zijn er te weinig goed opgeleide krachten, vreest de gemeente.

Afgesproken is dat gemeentelijke projecten als de bouw van een sporthal of winkelhart als leerlingbouwplaats wordt aangewezen. Bouwondernemers hebben toegezegd te zoeken naar andere projecten die ook geschikt zijn voor die status. Bouwradius zorgt voor de begeleiding van de aannemers die leerlingen opleiden. Volgens de gemeente hebben diverse projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties al belangstelling getoond voor het Nijmeegse initiatief.

Reageer op dit artikel