nieuws

Moes: Zwartgeldcircuit onzin

bouwbreed

zwolle – De administrateur, die volgens Moes Bouwbedrijf West uit Almere 300.000 euro van het bedrijf zou hebben verduisterd, krijgt van de kantonrechter in Zwolle de gelegenheid tegenbewijs te leveren. De aannemer wil de arbeidsovereenkomst met de werknemer, die 42 jaar voor het bedrijf werkt, ontbinden, maar de administrateur heeft naar eigen zeggen het geld, […]

zwolle – De administrateur, die volgens Moes Bouwbedrijf West uit Almere 300.000 euro van het bedrijf zou hebben verduisterd, krijgt van de kantonrechter in Zwolle de gelegenheid tegenbewijs te leveren.

De aannemer wil de arbeidsovereenkomst met de werknemer, die 42 jaar voor het bedrijf werkt, ontbinden, maar de administrateur heeft naar eigen zeggen het geld, in de loop der jaren overgemaakt op zijn privé-rekening en de bankrekening van de voetbalvereniging waarvan hij penningmeester is, niet voor zichzelf gebruikt. Het diende, aldus de medewerker, voor het opzetten van een �zwart-geldcircuit� in opdracht van de directie, die lonen zwart heeft uitbetaald en smeergeld heeft betaald bij de verwerving van opdrachten.

Er is volgens hem dan ook geen reden voor ontbinding en hij eist een vergoeding, mocht de overeenkomst toch worden ontbonden. Volgens Moes is het opzetten van een �zwartgeldcircuit� onzin. Het bedrijf wil niets vergoeden en het geld tot op de laatste cent terug.

Reageer op dit artikel