nieuws

Miljoenenuitbreiding voor Drents Museum

bouwbreed

ASSEN – Het Drents Museum in Assen wil uitbreiden. De bouw van een ruim 12 miljoen euro kostende nieuwe vleugel is volgens directeur M. van Maarseveen nodig om de groei in het aantal bezoekers goed te kunnen verwerken. Op drukke momenten is sprake van filevorming in de kunstinstelling. Het Drents Museum trok vorig jaar 135.000 […]

ASSEN – Het Drents Museum in Assen wil uitbreiden. De bouw van een ruim 12 miljoen euro kostende nieuwe vleugel is volgens directeur M. van Maarseveen nodig om de groei in het aantal bezoekers goed te kunnen verwerken.

Op drukke momenten is sprake van filevorming in de kunstinstelling. Het Drents Museum trok vorig jaar 135.000 bezoekers en verwacht in 2005 op rond 100.000 bezoekers uit te komen. Het huidige museumcomplex, gevestigd in de Asser binnenstad, is berekend op hooguit 70.000 museumgasten.

Een nieuwe vleugel moet aan meer en grotere tentoonstellingen onderdak bieden zonder dat daarvoor een deel van de vaste collectie verwijderd moet worden. De uitbreidingsplannen moeten over vijf jaar gerealiseerd zijn.

Omdat het Drents Museum de uitbreidingsplannen niet zelf kan betalen, wordt een beroep gedaan op sponsors en de provincie Drenthe.

Reageer op dit artikel