nieuws

Met Overtreffende Trap bestaand trappenhuis renoveren

bouwbreed

den haag – Verweij Houttechniek uit Woerden en de Van Wijk Groep uit Amsterdam hebben een nieuw concept ontwikkeld om het trappenhuis in bestaande woningen snel, duurzaam en mooi te renoveren. De methode, De Overtreffende Trap geheten, is gebaseerd op een elektronische inmeetsysteem. Voor de Algemene Woningbouw Vereniging Amsterdam (AWV) zijn woningen er al mee aangepakt.

Het renovatiesysteem De Overtreffende Trap omvat de totale upgrading van het trappenhuis, aldus Verweij en Van Wijk. Het belangrijkste element daarin is de oude dektreden te vervangen door nieuwe. Dit gebeurt snel, veilig en duurzaam met minimale overlast voor de bewoners.

De nieuw te bekleden trap wordt daarvoor elektronisch ingemeten met behulp van een door Verweij eerder ontwikkelde methode. Deze methode, het Columbus-systeem, gebruikt het bedrijf al enkele jaren voor het inmeten en op pasmaat maken van renovatieramen en -deuren. De inmeetgegevens worden op woningniveau geregistreerd en verwerkt tot een woningkaart. De gegevens worden doorgestuurd naar het bewerkingsstation op de fabriek, dat de elementen exact op pasmaat vervaardigt.

Met de opgemeten gegevens worden in de fabriek van Verweij de dektreden exact op maat geprefabriceerd en genummerd. Na aflevering worden de nieuwe treden binnen een paar uur kant en klaar aangebracht. Er zijn geen meetrisico�s; er is geen schaafwerk op de bouw. De Van Wijk groep voert de montage uit. Om het werk helemaal af te maken kan Van Wijk ook zorgen voor het schilderwerk, de vloerbedekking, de verlichting en het toegangssysteem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels