nieuws

Manager GEP regelt grijze waterstromen

bouwbreed Premium

numansdorp – GEP uit Numansdorp combineert grijs water en regenwater met de IWM-watermanager. IWM staat voor Intelligent Water Management. Water van het bad en de douche wordt met nanofilters gereinigd waarna het voor het toilet, de wasmachine en de tuin wordt gebruikt. Zodra al dit zogeheten grijze water is schoongemaakt en verbruikt schakelt het systeem […]

numansdorp – GEP uit Numansdorp combineert grijs water en regenwater met de IWM-watermanager. IWM staat voor Intelligent Water Management.

Water van het bad en de douche wordt met nanofilters gereinigd waarna het voor het toilet, de wasmachine en de tuin wordt gebruikt. Zodra al dit zogeheten grijze water is schoongemaakt en verbruikt schakelt het systeem automatisch over op gefilterd regenwater. Als ook dit water op is doet de installatie een beroep op de waterleiding. De IWM-watermanager schakelt weer om zodra het systeem weer regen- of grijs water ontvangt. Het grijze water wordt in een opvangtank belucht en biologisch gezuiverd. Door middel van vrij verval stroomt het water naar een membraanfilter van 0,00005 millimeter. Dat maakt het water vrij van bacteriën en virussen. Het gereinigde water wordt in een schoonwatertank opgeslagen. GEP levert de IWM-manager met en zonder regenwatersysteem en biedt grotere modellen aan voor de utiliteit.

Reageer op dit artikel