nieuws

Limburg wil snel bredere A2

bouwbreed

maastricht – De provincie Limburg wil dat de A2 tussen Echt en Geleen sneller wordt verbreed. Dat moet al in 2011 zijn beslag hebben gekregen, zegt de Limburgse gedeputeerde M. Vestjens (VVD).

Volgens de bestaande planning wordt met de verbreding pas in 2014 begonnen. Maar Vestjens wijst erop dat de bouw van de A2-tunnel in Maastricht naar achteren geschoven is. Daarmee wordt niet in 2007, maar pas twee of drie jaar later begonnen. De minister zou tegen Vestjens hebben gezegd dat het uitruilen van projecten mogelijk moet zijn, als een van die projecten vertraging oploopt. En die kans grijpt Vestjens nu met beide handen aan.

Limburg voorziet verkeersinfarcten op de A2 vanaf Echt als in 2008 de aansluiting van de A73-Zuid klaar is. Die mondt bij Echt uit op de A2. De provincie denkt vanaf 2008 aan spitsstroken om de ergste ellende op te vangen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels