nieuws

Kade cruiseterminal Amsterdam verbreed

bouwbreed Premium

amsterdam – De kade voor de cruiseterminal Passenger Terminal Amsterdam wordt met 12,5 meter verbreed tot 27,5 meter. B en W van Amsterdam is akkoord gegaan met de investering van 10,5 miljoen euro die hiervoor nodig is. Door de verbreding krijgt de cruisevaart meer ruimte voor aan- en afvoer van passagiers, die met bagage aankomen […]

amsterdam – De kade voor de cruiseterminal Passenger Terminal Amsterdam wordt met 12,5 meter verbreed tot 27,5 meter. B en W van Amsterdam is akkoord gegaan met de investering van 10,5 miljoen euro die hiervoor nodig is. Door de verbreding krijgt de cruisevaart meer ruimte voor aan- en afvoer van passagiers, die met bagage aankomen of vertrekken. In de nieuwe situatie wordt de kofferafhandeling verplaatst naar het deel van het busstation dat gepland is in het gebouw Nieuw Europa.

De aanbestedingsprocedure is inmiddels gestart en het Gemeentelijk Havenbedrijf hoopt de gunning voor de bouwvak rond te hebben, zodat de bouw eind 2005 kan beginnen.

Reageer op dit artikel