nieuws

Hochtief jaagt op aangeschoten Züblin

bouwbreed Premium

essen – Hochtief wil Züblin inlijven. Duitslands grootste bouwconcern heeft curator W. Schneider van zijn voornemen op de hoogte gebracht. Schneider begeleidt de ontmanteling van het failliete Walter Bau, tot begin dit jaar de vierde bouwer van de oosterburen. Het Zuid-Duitse concern Züblin vecht momenteel voor zijn voortbestaan. Bouwmagnaat en grootaandeelhouder Lenz probeert met hulp […]

essen – Hochtief wil Züblin inlijven. Duitslands grootste bouwconcern heeft curator W. Schneider van zijn voornemen op de hoogte gebracht. Schneider begeleidt de ontmanteling van het failliete Walter Bau, tot begin dit jaar de vierde bouwer van de oosterburen.

Het Zuid-Duitse concern Züblin vecht momenteel voor zijn voortbestaan. Bouwmagnaat en grootaandeelhouder Lenz probeert met hulp van een Amerikaanse investeerder de zeggenschap bij Züblin in handen te krijgen. De touwtjes waren tot dusverre in handen van Ignaz Walter. De aandelen van Walter zijn met instemming van de curator voorlopig geparkeerd bij de Beierse Landesbank.

Reageer op dit artikel