nieuws

Heijmans schoont in Londen vuil terrein gasfabriek Beckton

bouwbreed Premium

londen – Heijmans knapt in Londen het vervuilde terrein van gasfabriek Beckton op. Het karwei levert dochterbedrijf Heijmans Blackwell Remediation een omzet van 14 miljoen euro op. Het aan rivier de Theems grenzende gebied in het Zuidoosten van Londen, groot 14,5 hectare, staat lokaal bekend als het Royal Albert Basin. Op het haventerrein produceerde Beckton […]

londen – Heijmans knapt in Londen het vervuilde terrein van gasfabriek Beckton op. Het karwei levert dochterbedrijf Heijmans Blackwell Remediation een omzet van 14 miljoen euro op.

Het aan rivier de Theems grenzende gebied in het Zuidoosten van Londen, groot 14,5 hectare, staat lokaal bekend als het Royal Albert Basin. Op het haventerrein produceerde Beckton sinds 1850 gas, wat de grootschalige opslag van cokes en teer met zich meebracht. In later jaren werd de locatie gebruikt als oliedepot, petroleumwerf en verrees een verffabriek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het Albert Basin mikpunt van bombardementen.

Heijmans heeft op zich genomen de locatie te herontwikkelen en deels geschikt te maken voor woningbouw, deels voor industrie. Opdrachtgever is het ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Londen. Het werk wordt uitgevoerd door een joint venture van Heijmans Milieutechniek en Black-well.

Reageer op dit artikel