nieuws

Grontmij aast op Hongaarse partner

bouwbreed Premium

de bilt – Grontmij wil de Hongaarse branchegenoot Conar International overnemen. Dat heeft het in De Bilt gevestigde ingenieursbureau bekendgemaakt. Het duo werkt momenteel intensief samen bij de met een EU-subsidie gefinancierde ontwikkeling van drie stortplaatsen in de Oost-Hongaarse provinciestad Hajdu Bihar. Daarnaast wordt gezamenlijk opgetrokken bij de sanering van zestig bestaande stortplaatsen. Met de […]

de bilt – Grontmij wil de Hongaarse branchegenoot Conar International overnemen. Dat heeft het in De Bilt gevestigde ingenieursbureau bekendgemaakt. Het duo werkt momenteel intensief samen bij de met een EU-subsidie gefinancierde ontwikkeling van drie stortplaatsen in de Oost-Hongaarse provinciestad Hajdu Bihar. Daarnaast wordt gezamenlijk opgetrokken bij de sanering van zestig bestaande stortplaatsen.

Met de in Boedapest gevestigde partner heeft Grontmij een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het ingenieursbureau laat echter weten �een onvername van het Hongaarse bureau op termijn niet uit te sluiten�. Conar is in 1993 opgericht en telt momenteel zo�n veertig medewerkers.

De interesse van Grontmij voor Conar komt voort uit de ambitie om het marktaandeel te vergroten in de focuslanden Polen, Tsjechië en Hongarije. Het ingenieursbureau wil ook groeien op de thuismarkten Nederland, België en Duitsland.

Reageer op dit artikel