nieuws

Gemeente Hoorn mag ambtenaar toch ontslaan

bouwbreed

alkmaar – Hoorn mag bouwambtenaar H.W. toch ontslaan. Volgens de Alkmaarse rechtbank is voldoende aannemelijk geworden dat W. herhaaldelijk bordelen heeft bezocht op kosten van de aannemerij.

Vorig jaar besliste dezelfde rechter nog dat Hoorn het ontslag van de ambtenaar moest terugdraaien.

De gemeente verwijt W. dat hij te nauwe banden met bouwbedrijven onderhield. Ook zou hij valse handtekeningen onder offertes hebben gezet en zou hij op kosten van een lokale aannemers bordelen hebben bezocht.

Rechtbankpresident M. Beckers vindt niet dat W. te nauwe banden met de bouwwereld heeft onderhouden, maar is er wel van overtuigd geraakt dat de ambtenaar inderdaad nachtclubs heeft bezocht. Daarbij gaat zij af op een verklaring van een taxichauffeur die zegt dat hij W. op kosten van bouwbedrijf Ooms naar bordelen in Amsterdam heeft vervoerd.

“Hij heeft zich hiermede chantabel opgesteld”, concludeert de rechter. De ontkenning van W. dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan bordeelbezoek, noemt Beckers “onvoldoende om aan de juistheid van de consistente en duidelijke verklaring van de taxichauffeur te twijfelen.”

W.�s raadsman F. Avis vindt het nieuwe vonnis onbegrijpelijk en buitengewoon onbevredigend. “Er is juist uitdrukkelijk ontkend, dat er sprake is van bordeelbezoek”, zegt hij.

In deze slepende zaak loopt nog een bodemprocedure waarin een finaal oordeel moet worden geveld over het ontslag van W. Avis kondigt aan in die zaak diverse getuigen te willen horen, waaronder de taxichauffeur.

Reageer op dit artikel