nieuws

Geen onderzoek naar kleurverschil stadhuis

bouwbreed

ROTTERDAM – Rotterdam gaat geen deskundige inschakelen om zeker te weten of het stadhuis aan de Coolsingel wel geheel met laserstralen is gereinigd. Dat hebben burgemeester en wethouders geantwoord op vragen van de SP en PvdA die wilden weten hoe het kan dat de voorgevel van het stadhuis een andere kleur heeft dan de zij- […]

ROTTERDAM – Rotterdam gaat geen deskundige inschakelen om zeker te weten of het stadhuis aan de Coolsingel wel geheel met laserstralen is gereinigd. Dat hebben burgemeester en wethouders geantwoord op vragen van de SP en PvdA die wilden weten hoe het kan dat de voorgevel van het stadhuis een andere kleur heeft dan de zij- en achtergevel.

Volgens het college is het resultaat van de langdurige schoonmaakoperatie goed. Het kleurverschil is volgens de bestuurders waarschijnlijk te verklaren doordat de nu gelige voorkant van het gebouw uitsluitend is gereinigd met een hoge-intensiteitlaserstralen. De overige gevels zijn volgens een andere “hoogwaardige procedure” onder handen genomen. “Deze andere werkwijze leidt tot de oorspronkelijke iets grijze kleur”, verklaren B en W het kleurverschil.

Reageer op dit artikel