nieuws

Elektrische radiator uit platen veiligheidsglas

bouwbreed

rijswijk – Origineel en exclusief noemt importeur Sanrubensy uit Delft de elektrische radiator Solaris van de Franse fabrikant Fondis. Het systeem bestaat uit twee gekoppelde platen veiligheidsglas.

De ene zorgt voor de eigenlijke verwarming terwijl de andere de warmte verspreidt. De laatste plaat is geëmailleerd of afgewerkt met verf op polyesterbasis. De radiator meet een dikte van 8 centimeter.

De nieuwe Solaris gebruikt een �intelligente� techniek die minimaal vijf zones op de glasplaat onderscheidt. Elke zone regelt zelfstandig de temperatuur. De elektrische energie wordt door deze zones heen verdeeld en volgt daarbij de natuurlijke warmteconvectie. Daardoor gaat er meer energie naar de benedenkant van de plaat dan naar de bovenkant. Het oppervlak van de Solaris straalt op die manier een gelijkmatige warmte uit. Het temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond bedraagt niet meer dan 1 graad Celsius. Fondis verwerkt deze techniek in uiteenlopende radiatortypes. Het vermogen varieert van 450 tot 1500 watt en kan op afstand worden ingesteld. De ingebouwde regelbare thermostaat schakelt na ruim 20 minuten de stroom uit waarna nog een half uur de warmte wordt verspreid die in het glas is opgeslagen. Sanrubensy rekent voor dat een goed geïsoleerde woning per kubieke meter niet meer dan 27,5 watt warmte vergt.

Reageer op dit artikel