nieuws

Eerste draagbare echolood met gps

bouwbreed Premium

alphen aan den rijn – De Ohmex HydroLite XT is het eerste draagbare echolood met gps. Het systeem is met name geschikt voor het meten van dieptes in kleinschalige waterwerken zoals zandzuigplassen, sloten, kleine baggerwerken en ontgravingen. Het systeem is klein en draagbaar. Het kan bijvoorbeeld in een vliegtuig worden meegenomen als handbagage, zegt R. […]

alphen aan den rijn – De Ohmex HydroLite XT is het eerste draagbare echolood met gps. Het systeem is met name geschikt voor het meten van dieptes in kleinschalige waterwerken zoals zandzuigplassen, sloten, kleine baggerwerken en ontgravingen.

Het systeem is klein en draagbaar. Het kan bijvoorbeeld in een vliegtuig worden meegenomen als handbagage, zegt R. Bik van importeur Geometius BV. Het integreert twee al langer bestaande producten van de fabrikanten Ohmex en Trimble die al langer door Geometius worden geleverd.

Dit zijn respectievelijk een SonarMite 230 kHz echolood met sensor en Bluetooth-module en het handheld gps-apparaat Geoexplorer XT en bijbehorende pocket pc. Samen met de meegeleverde transducer (zend-ontvang-antenne) biedt de SonarMite een diepte nauwkeurigheid van circa 2 centimeter met een minimale waterdiepte van 30 centimeter onder de transducer.

Reageer op dit artikel