nieuws

Dywidag Systems in trek bij bouwers

bouwbreed

augsburg – Dywidag Systems International werkt als een magneet in de failliete boedel van Walter Bau. Bij curator W. Schneider staan meer dan twintig bouwers en financieringsmaatschappijen in de rij om een bod uit te brengen op de attractieve dochter van Walter Bau. Dywidag SI is specialist op het gebied van voorspan- en bevestigingssystemen. De […]

augsburg – Dywidag Systems International werkt als een magneet in de failliete boedel van Walter Bau. Bij curator W. Schneider staan meer dan twintig bouwers en financieringsmaatschappijen in de rij om een bod uit te brengen op de attractieve dochter van Walter Bau.

Dywidag SI is specialist op het gebied van voorspan- en bevestigingssystemen. De onderneming levert zowel aan de bouw als de mijnbouw. Vorig jaar realiseerde het bedrijf met 1100 medewerkers een recordomzet van 300 miljoen euro. Van de omzet komt slechts 20 procent uit stamland Duitsland.

Curator Schneider verwacht deze zomer de verkoop van Dywidag SI te kunnen afronden. Deze week is begonnen met het schiften tot tien geschikte kandidaten.

De nieuwe eigenaar van Walter-dochter Stump Spezialtiefbau is Alpine Mayreder Bau. Stump haalde vorig jaar met 300 medewerkers 50 miljoen omzet uit de markt. De onderneming timmert aan de weg met hoge drukinjecties, saneringen en heiwerk.

De stad Berlijn wijst Walters eis om 28 miljoen euro nabetaling voor meerwerk bij de modernisering van het Olympisch stadion resoluut van de hand. “Een ongegronde wensdroom”, stelt projectleider A. Berr. “Je kunt geen geld vragen voor een versnelde uitvoering van het werk als je de termijn van oplevering niet haalt”.

Reageer op dit artikel